22 Şubat 2016 Pazartesi

Kırılmış Saçlara Ne Yapmalı

Kırılmış Saçlara Ne Yapmalı


Kırılmış Saçlara Ne Yapmalı

Posted: 22 Feb 2016 03:53 AM PST

 

 Kırılmış Saçlara Ne Yapmalı

 

kirilmis-saclar-icin-ne-yapmali

Buyrun Yanıtı

Özellikle yaz aylarında deniz, havuz ve çok fazla güneşe maruz kalmış yıpranmış kuru ve kırılmış saçları canlı ve kırıklarından korumanın en iyi yöntemi zeytin yağı bakımıdır. Zeytin yağı bakımı saçı canlandırarak parlaklık kazandırır.

Zeytin Yağlı Bakımı;
2 çorba kaşığı zeytin yağını ısıtın ve tüm saç diplerinizden başlayarak ucuna kadar yavaş yavaş tüm saçınıza uygulayın bu uygulamadan sonra bir havluyu sıcak su ile ıslatın ve sonra iyice sıkıp saçınıza sarın. Havlu soğudukça bu işlemi tekrarlayın. Böylece saç dipleri zeytin yağını iyice emmesi sağlanacaktır. Daha sonra saçınızı iyice durulayın. Bu şekilde ki saçlarınıza uyguladığınız zeytin yağı maskesi özellikle çabuk kırılan kuru ve yıpranmış saçlar için kullanılan bir yöntemdir.

Kırılmış Saçlara Doğal Bakım MaskeleriHint Yağı Bakımı;
Yarım fincan hint yağını ısıtın ve ısıttığınız hint yağını saç diplerinizden başlayarak ovalayarak saç uçlarına kadar uygulayın. Daha sonrasın da saçınızı ince telli bir tarak ile yavaşça tarayın böylece hint yağının tüm saçınıza uygulanması sağlanacaktır. Sıcak su ile ısıttığınız bir havluyu iyice sıktıktan sonra saçlarınıza sarın ve havlu soğudukça tekrar havluyu sıcak su ile ıslatıp saçınızı sarın böylece saçlarınızın dibi hint yağını emmesi sağlanacaktır. Havluyu yarım saat başınız da beklettikten sonra saçlarınızı durulayın. Bu şekilde ki hint yağı saç bakım maskesi çok çabuk kırılan fazla ince kuru ve yıpranmış saçlar için kullanılır.

Donuk ve Cansız saçlar için; 5 damla limon suyunu bir adet yumurta ile iyice çırpın ve oluşan karışımı saçınıza uygulayarak yedirin. başınıza şeffaf bone takarak 2 saat beklettikten sonra saçınızı şampuanla yıkayın bu şekilde uygulayacağınız saç maskesi saçlarınızın canlı olmasını sağlayacaktır.
Aşırı Yıpranmış Saçlar İçin; 3 çorba kaşığı bal, bir çorba kaşığı zeytin yağı malzemeleri karıştırdıktan sonra şampuanlamış ıslak saçınıza uygulayın. 10-12 dakika bekletip durulayın . böylece aşırı yıpranmış saçlarınıza muhteşem bir bitkisel bakım yapmış olacaksınız.

Oğuzeli İlçemizin Coğrafi Yapısı

Posted: 21 Feb 2016 07:33 PM PST

Oğuzeli İlçemizin Coğrafi Yapısı

 

Gaziantep ilinin 17 km güneyinde yer alan ilçemizin Doğusunda Nizip, Batısında Elbeyli (Kilis), Kuzeyinde Şahinbey ve Şehitkamil Güneydoğusunda Karkamış ilçeleri bulunurken Güneyinde Suriye ile sınır komşusudur.

oguzeli-1

İlçemizde önemli tarım arazileri olan ovalar (Tilbeşar, Tüm ve Barak ovaları) bulunmaktadır. Bu ovalar Aynifar deresi üzerine 2006 da inşâ edilen Kayacık barajı ile sulanmaktadır.İlçemiz genel olarak düz bir alan üzerinde kurulmuştur. Çevresinde çok yüksek dağlar bulunmamaktadır. En önemli yükselti ilçenin doğusunda bulunan Delikli Tepedir (835 m ) İlçenin denizden yüksekliği ise 740 metredir.

Oğuzeli İlçemizin İklimi

oguzeli

İlçemizde, Akdeniz ikliminde Karasal iklime geçiş iklimi diyebileceğimiz bir iklim tipi görülür. Bunda etkili olan en önemli unsur da ilçenin denize kapalı ve denizden 740 metre yüksekte olmasıdır.

En yüksek sıcaklık 30 Temmuz 2000'de 44 0C; En düşük sıcaklık ise 2 Şubat 1992'de -13 0C ölçülmüştür. Ortalama sıcaklık 15,02 0C'dir.

Yıllık yağış miktarı ise 550 mm civarında iken yağışların büyük bir bölümü kış ve ilkbahar aylarında yağmur şeklinde görülür. Kar yağışlarına ise nadiren rastlanır.
İlçe güneyindeki Basra Alçak basıncın etkisindedir. Bu basıncın etkisiyle yaz aylarında ilçemiz, güneyden gelen kum ve toz fırtınalarının etkisi altında kalmaktadır.
İlçemiz kışın batı ve kuzeyden gelen nemli ve soğuk rüzgarların etkisi altındayken yazın güney ve güneydoğudan gelen sıcak ve kurak rüzgarların etkisi altındadır. Bu rüzgarların etkisiyle kışın yağışlı geçerken yazın kurak bir iklim hüküm sürer.
Oğuzeli İlçemizin Bitki Örtüsü

İkliminin bir bölümünde kurak bir dönemin olması ilçemizin bitki varlığını da önemli ölçüde etkilemiştir. Kurak arazilerde su isteği az olan bitki ve tarım ürünleri yetişmektedir. Bu arazilerde kurakçıl otlar ve çalılar ile zeytin, fıstık, incir ve üzüm gibi tarım ürünleri de yetiştirilir. Sulak arazilerde ise yetiştirilen en önemli tarım ürünü mısır ve nar'dır.

İlçemiz Nizip Tarihi

Posted: 21 Feb 2016 06:05 PM PST

İlçemiz Nizip Tarihi

 

Bölgemizin kültür ve tarihi devirlerini Kalkolitik, Paleotilik, Demir,Hitit (Eti), Mitani, Asur, Iran, İskender, Roma, Bizans, İslam-Arap ve Türk-Islam devirleri olarak sıralayabiliriz ve bu devirlere ait kalıntılara rastlanmaktadır.

nizip

Nizip ilçesi, çok eski sehir harabelerinden biridir. Nizip’in en ünlü sehir harabelerinden biride Karkamış’dır. Bugün Suriye siniri üzerinde bulunan Karkamış, M.Ö. III. ve II. asırda Etilerin bas şehri idi.

Fırat nehri kenarındaki Belkıs harabeleride (bu gün sular altında kalmak üzeredir.) tarihi bakımdan çok önemlidir. Nizip yollar üzerinde olması sebebiyle, birçok defalar istila ordularının uğrak yeri olmuş ve topraklarında önemli savaşlar olmuştur. Fravun Ramsessin Mısır orduları, Firikyalılar M.Ö VII ci asırda Iran orduları, daha sonra Yunan ve Doğu Roma orduları bu bölgede görülmüştür.

Nizip ve yöresi Eski Hitit zamanında (M.Ö.18.yüzyilda) I.Mursil, imparatorluk Hititleri zamanında (M.Ö.13.yüzyilda) Suppilulluima tarafından Hitit devletine bağlanmıştır. Son Hititler zamanında (M.Ö.12.yüzyilda) bölge Hititlerin merkezi haline gelmistir Nizip ve çevresi Hititlerden sonra Asurlara, Metlerin, Büyük İskenderin, Romalıların ve Bizansların, Roma imparatorluğunun idaresinde kalmıştır.

Hititler devrinde dini bir önemi bulunan bölge, Bizanslar zamanında askeri yönden de önem kazanmıştır.Nizip’in kuzey doğusunda ve Nizip’e 8 km. uzaklıkta bulunan Belkıs Harabeleri (Zeugma ve daha sonra Seleucia ad Euphrates) Bizanslılardan kalmıştır.

nizip-fistik

İlçe merkezinde ise yine Bizanslılardan kalma bir Kilise binası mevcuttur. Ayrıca Orul (Sekili), Mızar (Uluyatır) ve Çardak köylerinde Bizans döneminden kalma eserlere rastlamaktayız.

639 yılında bölge Arap devletine bağlanmıştır. Dört Halife devrinden sonra Emevi idaresine geçmiş ve İslam devleti içinde başlayan ayaklanma ve iç savaşlar karsısında Bizanslılar geri almışlardır.

Abbasiler 780 yilinda bölgeyi tekrar almislardir ve bir dönem (925-1013) Handaniler’in eline geçmiş fakat Bizanslılar tarafından geri alınmıştır.

Abbasiler devrinde Nizip çok gelişmiştir. Bu devirde Gaziantep dahi Nizip’e bağlı idi. M.S. I. asırdan itibaren bu civara türk oymakları yerleşmeye başlamıştır.Misir Memlük idaresini Dülkadirogullari hakimiyeti takip etmistir.

Türkler’in bölgemizde görülmesi 11.yüzyılın yarısındadır. 1098’de Edez Kontlugu çevreyi egemenliği altına almıştır. 1150 yılında Selçuklulara, bir dönem Fatimilere, son Haçlı seferleri sırasında Hiristiyanlara, 1187 yılında Eyyubi topraklarına katılmıştır.

nizip-1

Bölgemize Memluklular hakim olunca XII. yüzyılın ortaları, bölgemiz için bir kalkınma çağı olmuştur. Memluklular devri zaman zaman bazı istila ve işgallerle kesintiye uğramıştır.

1515 yılına kadar Dulkadiroğullarına ve sonraları Mısırlılar almışlarsa da 1516 yılında Osmanlı İmparatorluğu’na katılmıştır.

Nizip’te 29 Haziran 1839 ‘da Osmanlı ordusu ile Mısır valisi Mehmet Ali pasa arasında Nizip savaşı gerçekleşmiştir.

Yavuzeli İlçemizin Coğrafi Yapısı

Posted: 21 Feb 2016 05:46 PM PST

Yavuzeli İlçemizin Coğrafi Yapısı

 

Yavuzeli İlçemiz mahalle, 39 köy ve 19 mezradan oluşmaktadır. Yavuzeli İlçemiz Halfeti İlçesine bağlı bir nahiye iken; 1958 yılında ilçe olup Gaziantep iline bağlanmıştır.İlçe İlçemizin denizden yüksekliği 650 metre, İl Merkezine uzaklığı 38 km. Yüzölçümü ise 483 km2'dir.

YAVUZELİ OVASI

yavuzeli-cografi-yapisi

Püskürük bazalt taşları ovada geniş alanlar kaplar. Kuzeyindeki Karadağ oligomiyosen yaşlı formasyonlardan oluşmuştur. Yavuzeli Ovası bir çöküntü ovasıdır. Kuzey ve güneyindeki doğu-batı yönünde uzanan fayların çökmesiyle oluşmuştur. Kuzeyde Karadağ güneyinde ise Keklik tepe vardır. Ova doğu-batı yönünde uzanmaktadır. Ovanın içerisinde doğu-batı yönünde bir çizgi halinde Merzimen Deresi akmaktadır. Ova bu derenin her iki tarafında uzanmaktadır. Ovanın içerisinde soğumuş, taşlaşmış bazaltik taş ve kayalara sıklıkla rastlanır. Ovanın merkez kısmı çevreden taşınan alüvyonlardan oluşmuştur.

kaynak: yavuzelibel

Samsung Galaxy S7

Posted: 21 Feb 2016 05:00 PM PST

 

Samsung Galaxy S7

Samsung yeni amiralleri Galaxy S7 ile onun kavisli kardeşi S7 Edge modellerinin resmi tanıtımını gerçekleştirdi.

galaxy-s7

Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge’in 11 Mart itibarıyla satışa sunulması bekleniyor.
Samsung Galaxy S7
IP68 sertifikalı, suya ve toza karşı dayanıklı, cam ve metal malzemelerden oluşan tasarım
5.1 inç Super AMOLED ekran (2560 x 1440p çözünürlük ve 577ppi)
12MP Dual Pixel, f/1.7 ve akıllı OIS özellikli ana kamera
5MP, f/1.7 selfie öz çekim kamerası
Snapdragon 820 ya da Exynos 8890 çipset
4GB RAM
32 ya da 64GB dahili depolama seçenekleri ve Samsung’un yeni microSD kart desteği
Hızlı şarj ve kablosuz şarj özellikli 3000mAh çıkarılamaz batarya
Parmak izi okuyucu sensör

galaxy-s7-1

Samsung Galaxy S7 Edge
IP68 sertifikalı, suya ve toza karşı dayanıklı, cam ve metal malzemelerden oluşan tasarım
5.5 inç Super AMOLED ekran (2560 x 1440p çözünürlük ve 534ppi)
12MP Dual Pixel, f/1.7 ve akıllı OIS özellikli ana kamera
5MP, f/1.7 selfie öz çekim kamerası
Snapdragon 820 ya da Exynos 8890 çipset
4GB RAM
32 ya da 64GB dahili depolama seçenekleri ve Samsung’un yeni microSD kart desteği
Hızlı şarj ve kablosuz şarj özellikli 3600mAh çıkarılamaz batarya
Parmak izi okuyucu sensör

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder