19 Şubat 2016 Cuma

Gaziantep Özel | Firmalar | Haberler | Sağlık | Gaziantep Rehberi


Gaziantep Özel | Firmalar | Haberler | Sağlık | Gaziantep Rehberi


Posted: 19 Feb 2016 01:22 PM PST

Bebeği Doğru Emzirme Teknikleri

saglik-bebegi-dogru-emzirme
Anne sütü, annenin beslenmesinden bağımsız olarak annenin bebeğini sık aralıklarla ve doğru tekniklerle emzirmesiyle artar. Doğru emzirme tekniği olarak bebeğin memeyi kavraması açısından şu noktalara dikkat edilmelidir.
1. Meme ucunuzu ovalayarak daha belirgin hale getirebilirsiniz.
2. Bir kolunuzla bebeğinizi kavrayın ve diğer kolunuzla da meme ucunun koyu renkli kısımdan iki santim uzakta bir parmağınız üstte diğer parmağınız altta olacak şekilde göğsünüzü alttan destekleyin.
3. Göğüs ucunuzu bebeğin ağzına dokundurarak bebeğin ağzını açmasını sağlayın. Ağzını açtığında tüm areolayı bebeğin ağzına yerleştirin. Tüm areolayı kavramasına dikkat edin sadece meme ucunu kavrarsa süt gelmeyebilir çünkü süt areolada birikir. Bebeğin burun ucu ve çenesi göğsünüze değmelidir. Bir defada yakalayabilir bir kaç kez deneyin ancak bir kaç denemede sonuca ulaşabilirsiniz.
4. Emzirme normalde memeyi ağrıtan veya acıtan bir olay değildir.7
Dört emzirme pozisyonu vardır.
Emzirme Teknikleri1. Kucak Pozisyonu:
kucağınıza küçük bir yastık koyun ve bebeğinizi kucağınıza koyduğunuz yastığın üzerine yatırın başını kolunuza destekleyip elinizle poposundan destekleyin ve bebeğin karnını kendi karnınıza doğru çevirin ve başını memenize doğru yönlendirin.
bebek-emzirme-teknikleri
2. Ters Kucak Pozisyonu:
Bebeğin karnını karnınıza çevirin ve elinizle başını omzunu ve ensesini kavrayın. Diğer elinizle de göğsünüzü tutun ve göğsünüzü kavramasını sağlayın.
3. Koltuk Altı Pozisyonu:
Koltuğunuzun altına yastık yerleştirerek bebeğinizi ve kolunuzu destekleyin. bebeğinizi koltuğunuzun altına yerleştirerek bir elinizle başını ve ensesini destekleyin. Ayakları ve poposu arkaya bakmalıdır. Göğsünüzü beveğe yaklaştırmak yerine bebeği göğsünüze yaklaştırın.
4. Yatarak Emzirme pozisyonu:
Bir yastığı kendi başınızın altına diğer yastığına bebeğin başının altına bebeğin karnı sizin karnınıza değecek şekilde yan yatırın. Bir elinizle de göğsünüzü destekleyin.
Posted: 19 Feb 2016 12:30 PM PST

Maydonozlu Köfte Tarifi

maydonozlu-kofte
Maydanozlu köfte ölçüleri: (5 porsiyon için)
Malzemeler:
-Kıyma (koyun, çok az yağlı) – 750 g
-Pirinç (ayıklanmış, yıkanmış) – 3-4 yemek kaşığı
-Maydanoz (yıkanıp sapları ile birlikte kıyılmış)- 1.5 demet
-Domates salçası (istenirse) -4 yemek kaşığı
-Soğan (ince brunoise doğranmış) -1 baş
-Yumurta – 3 adet
-Limon suyu (henüz sıkılmış) yarım su bardağı
-Tuz -1 yemek kaşığı
-Karabiber (taze çekilmiş) -1 çay kaşığı
-Su – 4 su bardağı (800 g)
Hazirlanışı:
1. Kıyma, soğan, pirinç, domates salçası, yarım yemek kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, maydanozun 1/3'ü ve yumurta akları ile birlikte yoğrulur.
2. Kıyılmış maydanozların yarısı tepsiye serpilir. Kıymadan, ıslatılmış el ile ceviz büyüklüğünde eşit parçalar yuvarlanarak maydanozların üzerine dizilir.
3. Maydanozların arta kalanı da köftelerin üzerin serpilir. Tepsi hareket ettirilerek maydanozların yapışmaları sağlanır.
4. Tencereye su konur. Tuz ve biber ilâve edilir. Kaynamaya başlaymca köfteler teker teker iç içe boşaltılır. Tekrar kaynama başlaymca altı hafifletilir.
5. Çok hafif ateşte bir saat kadar pişirilir. Suyun yüzeye yakm miktarda kalması gerekir.
6. Servise çıkmadan hemen önce, yumurta sarılan limon suyu ile çarpılır. Yarım su bardağı su ilâve edilir, kaynama derecesindeki köftelere ilâve edilip, karıştırılır ve ocaktan alınır. Servise hazırdır.
Not: Her iki çeşit köfte de servise yakm hazırlanmalı, fazla bekletilmemelidir.
Posted: 19 Feb 2016 11:47 AM PST

Köfteli Çorba Tarifi


MALZEMELER
250 gr kıyma
3 Adet domates
1 Yemek kaşığı salça
1 Çay bardağı şehriye
2 Yemek kaşığı tereyağı
7 Su bardağı su
Yeteri kadar tuz kuru nane karabiber köfte baharatı
köfteli-corba
HAZIRLANIŞI
Kıymayı tuz, kuru nane, karabiber, köfte baharatı ile yoğurun. Bilye büyüklüğünde yuvarlak küçük köfteler hazırlayın. Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Tereyağını tencerede kızdırıp domatesleri ezilinceye kadar kavurun. Salça ve suyu ekleyin. Yeterince tuz atın. Kaynamaya başlayınca içine köfteleri atıp 5 dakika pişirin. Sonra şehriyeleri ekleyip şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder